петък, 9 август 2013 г.

Арменски кюфтенца
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
телешко месо - 600 г, може и свинско месо
кимион - 1/2 ч.л.
хляб - 1 филия сух бял
яйца - 1 брой
магданоз - 6–7 стръка
сол - на вкус или около 1/2 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се смила на два пъти и към него се прибавя накиснатия предварително и отцеден във вода хляб. След това към сместта добавете яйцето, ситно нарязаният магданоз, солта и кимиона.

Сместа за кюфтенцата се размесва много добре и от нея с намазнени ръце се оформят малки (колкото орех) кюфтенца. Кюфтенцата по арменски се пържат в сгорещено олио без да се овалват в брашно.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар