четвъртък, 8 август 2013 г.

Фунийки с шоколад
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

бутер тесто - 1 пакет
шоколад - 150 г
сметана - 300 мл
какао - 1 ч.л.
масло - 50 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разстелете листовете бутер тесто, което е омекнало. Нарежете го на 2 половини по дължина и всяка половина нарежете на на тънки лентички по вертикала. Предварително е добре да си приготвите конусите, които може да направите от картон. Всяка лента се разточва леко и се увива около конуса. Подреждат се в тава и се изпичат в предварително загряна умерена фурна до лек загар, като преди това може да ги поръсите със захар.

За крема загрейте към 200 мл сметана с маслото и какаото в съд на водна баня и разтопете натрошения шоколад вътре. Бъркайте, докато се получи еднородна смес и снемете. Сместа се оставя да изстине, но е важно да не стяга напълно. След като се охлади, се разбърква с останалта сметана, разбита на сняг.
Изпечените фунийки се пълнят с крема. Поднасят се охладени.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар