вторник, 27 август 2013 г.

Кростини
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 франзела
зехтин
2 домата
листа босилек
листа джоджен
щипка захар
3 скилидки чесън
1 консерва бял боб
сол и черен пипер
1 шепа рукола
2 слайса панчета
козе сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете франзелата на филийки и ги подредете в тавичка. Поръсете ги със зехтин и ги запечете на 130 градуса за 8 минути.
В купа смесете нарязани на кубчета домати с нарязани на ситно босилек и джоджен. Овкусете със сол, черен пипер и щипка захар. Разбъркайте. Прецедете и измийте боб от консерва и го сложете в купа. Добавете накъсано парче панчета или бекон и рукола. Разбъркайте. Намачкайте козе сирене със сол и черен пипер.

Запечените филийки натъркайте с обелени скилидки чесън. Гарнирайте с различен вид смес от гореописаните. четвърти вариант за гарниране е с нарязани на четвъртинки пресни смокини, поръсени с малко мед и балсамов оцет. 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар