сряда, 14 август 2013 г.

Паста с рикота и прошуто

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г талятели
4 скилидки чесън
сол и черен пипер
2 с.л. рикота
4 слайса прошуто
8 листа босилек
50 г пармезан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете пастата във вряща подсолена вода - по 100 г на човек. След това я изцедете хубаво. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. В тенджера сипете малко олио и запържете чесъна за кратко. Добавете пастата и разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер.

С помощта на щипка сервирайте пастата под формата на купчинка в чиниите. Разпределете върху пастата по 1 пълна с.л. рикота на порция. Накъсайте 2-3 слайса прошуто и поръсете по 3-4 листа босилек. Отгоре настържете пармезан.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар