петък, 2 август 2013 г.

Супа с кафяв боб и печена чушка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 скилидки чесън
3 глави лук шалот
1 червена люта чушка
1 зелена люта чушка
1 морков
0.5 глава целина
1 с.л. доматено пюре
олио
200 мл червено вино
200 г кафяв боб
1 връзка магданоз
2 стръка розмарин
500 грам варени свински ребърца
сол и черен пипер
4 филии пълнозърнест хляб
1 червена чушка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изпечете чушката, главите лук и скилидките чесън, небелени във фурната за 15-20 минути на 220 градуса. Поставете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио. Нарежете моркова и целината на кубчета. Задушете ги в тенджера с олио. Добавете доматеното пюре, червеното вино и толкова вода. Разбъркайте. Нарежете лютите чушки на ситно, като преди това сте отстранили семките и жилките им. Добавете ги в супата. Следва кафевия боб от консерва. /Може да сложите и сух боб, който сте накиснали от вечерта и сте му сменили водата. Тогава добавете с него и 1 л. вода./
Обелете печените зеленчуци. Нарежете лука и чесъна и ги пуснете в супата, а червената чушка накъсайте. Добавете стръкчета розмарин и нарязан магданоз. Захлупете и оставете супата да ври на слаб огън около 15 минути. Разделете варените ребърца едно по едно и ги пуснете в супата за около 10 минути.  Сервирайте супата със запечен хляб, поръсен с малко зехтин.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар