вторник, 13 август 2013 г.

Стек от риба тон с черен пипер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
30 гр. рукола
1 ч.л. сол
2 с.л. пипер смлян (черен, червен и зелен)
4 ч.л. олио или зехтин
720 гр. риба тон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме рибата тон на стекове, дебели около 1,5 см. Намазваме стековете с олио или зехтин и ги овалваме в солта и пипера. Печем на предварително загрята скара или на оребрен тиган, около 2 - 3 минути от всяка страна. Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и малко лимон. Разбъркваме леко. Поднасяме рибата топла, гарнирана със салатата от рукола и резенче лимон.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар