петък, 23 август 2013 г.

Здравословна и разнообразна пилешка мусака
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешко месо - 200 г пилешко филе
моркови - 2 големи
лук - 1 глава
яйца - 3 броя(само белтъци)
кисело мляко - 1 кофичка
ориз - 50 г (бял или кафяв)
сол - 5 - 10 г
подправки - универсални, за пилешко филе
подсладител - захар или изкуствен подсладител, стрит на прах, на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязвате филето на ситно (1см ширина - 1.5-2 см ширина). Настъргвате морковите и лука на ренде. Смесвате морковите, лука и ориза, добавяте солта и подсладителя. Обърквате добре сместа, разстилате я в огнеупорна стъклена купа или тава. Нареждате отгоре нарязаното филе, като отгоре го поръсвате с подправката за филе.
Не прекалявайте, за да не стане прекалено солено и също така имайте предвид че подправката за филе има и сол и др. подправки! 
Пълните с вода или бульон тавата или стъклената купа. Печете до увиране на месото и на другите продукти.
Разбивате 3-те белтъка и добавяте киселото мляко. С получената застройка заливате и връщате във фурната, докато се получи добре опечена коричка.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар