сряда, 7 август 2013 г.

Шарена лесна торта с готови рула
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2-3 шоколадови рула
1 кофичка заквасена сметана - 400 гр. 
1 коф. течен шоколад Финети - 200гр. 
1 пак. желатин 
1 опаковка обикновени бисквити - около 300 гр.
1 каф.чашка конфитюр по избор (ягода, малина, горски плодове или др.) 
50 гр.ядки (орехи/лешници) 
1 опаковка готов крем за бисквитена торта
1 л.прясно мляко за крема
1 каф.чашка за потапяне на бисквитите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
На дъното на кръгла купа поставяте обикновено кухненско фолио, за да обърнете тортата по-лесно. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на купата, плътно едно до друго. Разбивате сметаната с течния шоколад с помощта на миксер. Разтваряте желатина, като внимавате да не заври (на водна баня или в микровълнова). Добавяте го към сместа със сметаната и шоколада, като бъркате непрекъснато.
Пригответе крема за бисквитената торта според указанията на опаковката Изсипете сметановата смес в купата и отгоре загладете добре. Изсипете конфитюра и отново загладете повърхността. Бисквитите потопете в малко прясно мляко, подсладено по ваш вкус и ги наредете върху сладкото. Върху тях изсипете белия крем, като поръсите върху него ядките. Те разбира се, са по желание и може да ги заместите с още конфитюр, пресен плод и т.н.
За да има по-голяма стабилност тортата, добавете за финал още един пласт бисквити, като не забравяте да ги накиснете в млякото. Оставете тортата в хладилника поне за 5-6 часа, а ако имате възможност най-добре я сервирайте на другия ден. Обърнете я върху поднос, като ако сте сложили фолио, самото обръщане става много лесно.
Гарнирате по желание. Аз лично експериментирах с кремовете, добавките, вида на рулата и всеки път се получава интересна комбинация. Приготвям и вариант, в който подреждам рулата не в купа, а във форма за торта с подвижен ринг и отгоре я заливам с глазура (отново по избор, може и готова). 

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар