четвъртък, 1 август 2013 г.

Пълнен заек с ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 заек
400 гр. гъби
500 гр картофи
200 гр. ориз
универсална подправка
бульон
пакетче масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тиган разтопете половината масло и запържете гъбите, след това добавете ориза и овкусете с универсална подправка.Запържете за 5-6 мин. Разтворете бульона в топла вода и го изсипете в ориза. Оставете за още няколко минути. Измийте добре заека от вътре и от вън.Намажете го отвътре с масло и напълнете с 2/3 от ориза. Зашийте го.
Обелете и нарежете картофите.Подредете ги на дъното  на намаслена тавичка. Овкусете с подправки на вкус. Добавете към картофите и останалия ориз. В средата поставете заека.Намажете го отгоре с масло, каквото остане добавете на кубчета към картофите. Изсипете чаша вода и покрийте с фолио.Печете на 200 градуса докато месото хване златиста коричка, а картофите са напълно готови.Когато са полуготови по желание може да махнете фолиото.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар