понеделник, 12 август 2013 г.

Пилешки рататуй
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки гърди - 300 г
тиквички - 150 г
чушки - 120 г
домати - 1 бр.
портокали - 1 - 2 бр.
чесън - 3 - 4 скилидки
праз - 3 стръка
къри - 1 1/ 2 ч.л.
подправка за пиле - 1 ч.л.
черен пипер - 1 ч.л.
олио - 3 с.л.
портокали - 300 мл портокалов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете пилешкото месо и го нарежете на части. Счукайте чесъна и то объркайте с останалите подправки. С тази смес натрийте хубаво пилешкото месо. 
Загрейте мазнината и запържете за кратко овкусеното месо. Когато придобие златист загар добавете последователно нарязаните на кубчета чушки, тиквички, домати и портокал. Овкусете с 300 мл портокалов сок и задушавайте на умерен огън за 10-15 минути, след което махнете капака на съда и изчакайте част от течността да се изпари.
Нарязваме само зелената част на праза. От нея оформяме гнезда, върху които сипваме от пилешкия рататуй.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар