четвъртък, 15 август 2013 г.

Конфитюр от червено цвекло
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

червено цвекло - 2 кг.
захар - 1 кг
лимонтузу - 1 ч.л.
джинджифил - 1/2 ч.л. сух

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и настържете червеното цвекло. Разтворете захарта в 2 ч.ч. топла вода и бъркайте захарния сироп в голям съд на котлона. Добавете настърганото цвекло и бъркайте. Оставете сладкото да се вари, докато всичко се спои и добре, като бъркате регулярно.

По време на варенето добавете джинджифил на вкус, а към края може да добавите натрошениорехи по желание.  Изключете котлона и разбъркайте конфитюра от червено цвекло. По желание може леко да го пасирате. Разсипете в бурканчета, затворете плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар