петък, 2 август 2013 г.

Ливанска хлебна салата

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 краставици
4 домата
2 с.л. кедрови ядки
4 стръка зелен лук
0.5 връзка прясна мента
2 зелени чушки
1 фокача
зехтин
1 зелена салата
2 червени чушки
За пестото:
1 връзка пресен босилек
1 скилидка чесън
30 г пармезан
8 с.л. зехтин
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запечете кедровите ядки с щипка сол в тиган докато променят цвета си. Нарежете краставицата на кубчета. Доматите нарежете също на кубчета, но след като отстраните вътрешността им. Зеленият лук нарежете на колелца. Нарежете 1 зелена и 1 червена сурови чушки на тънки лентички, след като остраните семките им. Другите 2 чушки изпечете. Нарежете и тях на лентички.
Смесете в купа доматите, краставиците, накъсаните листа зелена салата, суровите и печените чушки, лука,листата от мента. За пестото в хаванче счукайте запечените кедрови ядки, листата босилек, обелената скилидка чесън и 1/3 от пармезана, като го настържете фино. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете зехтин.
Нарежете хляба на кубчета и ги запържете в тиган с олио за около 4 минути, до хрупкавост. Добавете пестото към запържения хляб и разбъркайте. Добавете запържения хляб с песто към салатата. Отгоре настържете останалото количество пармезан.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар