сряда, 14 август 2013 г.

Салата с пилешко месо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 парче пилешко филе от свободно отглеждано пиле
4 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
1 връзка репички
0.5 глава салата айсберг
100 г микс от зелени салати
0.5 лимон, сок
1 с.л. горчица
200 мл зехтин
сол и черен пипер
40 г пармезан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземете пилешко филе с кожа, почистете го от сухожилия. Загрейте тиган и сипете 1 с.л. зехтин. Изпържете месото от двете страни, като го поръсвате със сор и черен пипер от всяка страна. Пържете месото до златисто, внимавайте да не стане прекалено сухо. Увийте главата чесън в парче алуминиево фолио и го изпечете за 10-15 минути на 200 градуса. Сварете яйцата за 6 минути.
За дресинга сипете в купа лимонов сок и горчицата, и овкусете със сол и черен пипер. Налейте зехтина на струйка и разбъркайте. Обелете чесъна и го смачкайте в купата. Разбъркайте хубаво. Към дресинга добавете нарязания на едро айсберг и листата смесени видове зелени листа. Разбъркайте хубаво.
 Разпределете зелена слата с дресинг в чинии. Поръсете с репички, разрязани на половинки и с четвъртинки сварени яйца. Нарежете пилешкото месо на филийки от по 1 см. и ги подредете върху салатата. Накрая настържете пармезан.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар