вторник, 6 август 2013 г.

Пудинг от сушени сини сливи и сушени кайсии
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 г малини (за соса)
1 пак. ванилова захар
450 мл. прясно мляко обезмаслено
200 г кайсии сушени
200 г сливи сушени, без костилките
6 с.л. захар
15 г масло
6 филии козунак стар
портокал настъргана кора

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме нарязаните на кубчета сливи и кайсии да се накиснат във вода. Махаме кората на козунака и го нарязваме на парченца. Разбиваме яйцата на омлет. В дълбока купа смесваме парчетата козунак, разбитите яйца, млякото, 3 с.л. захар, ваниловата захар и накиснатите плодове с рома. Смесваме добре с бъркане.
Сместа печем на водна баня (като крем карамел) в малка тавичка, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме дали се е изпекъл с нож (около 45-50 минути), който трябва да излезе чист, при пробождане на пудинга.

Докато пудингът се пече, приготвяме соса от малини, като смелим малините с миксер и добавим към тях сока от лимона и останалите 3 с.л. захар. Прецеждаме и оставяме в хладилника да се изстуди. Сервираме пудинга студен, полят със соса от малини.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар