Щрудел с
дюли и сушени череши
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
1/3 ч. ч. сушени череши
1/4 ч. ч. бренди (най-добре кирш)
5 с. л. масло
2 дюли
1/4 ч. ч. кафява захар
1/3 ч. ч. натрошени орехови ядки
2 с. л. лимонов сок
5 кори за баница
1 с. л. Захар
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната до 200
градуса. Залейте черешите с брендито и ги оставете да се натопят. Загрейте в
тиган две супени лъжици масло на умерена температура. Прибавете дюлите,
обелени и нарязани на кубчета , и ги задушете за десет минути, като разбърквате
от време на време. Прибавете кафявата захар и бъркайте, докато започне да
се карамелизира или още тричетири минути. Смесете с орехоите ядки,
лимоновия сок и черешите заедно с брендито.
0 коментара:
Публикуване на коментар