Стек от риба тон с черен пипер
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
30 гр. рукола
1 лимон
1 ч.л. сол
2 с.л. пипер смлян (черен, червен и зелен)
4 ч.л. олио или зехтин
720 гр. риба тон
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме рибата тон на стекове, дебели около 1,5
см. Намазваме стековете с олио или зехтин и ги овалваме в солта и пипера. Печем
на предварително загрята скара или на оребрен тиган, около 2 - 3 минути от
всяка страна. Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и
малко лимон. Разбъркваме леко. Поднасяме рибата топла, гарнирана със салатата
от рукола и резенче лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар