Фунийки с
шоколад
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
бутер тесто - 1 пакет
шоколад - 150 г
сметана - 300 мл
какао - 1 ч.л.
масло - 50 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разстелете
листовете бутер тесто, което е омекнало. Нарежете го на 2
половини по дължина и всяка половина нарежете на на тънки лентички по
вертикала. Предварително е добре да си приготвите конусите, които може да
направите от картон. Всяка лента се разточва леко и се увива около конуса.
Подреждат се в тава и се изпичат в предварително загряна умерена фурна до лек загар, като преди това
може да ги поръсите със захар.
За крема загрейте към 200 мл сметана с маслото и какаото в съд на водна баня и разтопете натрошения шоколад вътре. Бъркайте, докато се получи еднородна смес и снемете. Сместа се оставя да изстине, но е важно да не стяга напълно. След като се охлади, се разбърква с останалта сметана, разбита на сняг.
За крема загрейте към 200 мл сметана с маслото и какаото в съд на водна баня и разтопете натрошения шоколад вътре. Бъркайте, докато се получи еднородна смес и снемете. Сместа се оставя да изстине, но е важно да не стяга напълно. След като се охлади, се разбърква с останалта сметана, разбита на сняг.
Изпечените
фунийки се пълнят с крема. Поднасят се охладени.
0 коментара:
Публикуване на коментар