Арменска
супа
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
кисело мляко - 400 г
яйца - 4 бр.
брашно - 2 с.л.
вода - подсолена 1 л.
кускус - 1 ч. ч.
масло - 15 г
джоджен
сирене - за гарниране или кашкавал
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
Поставете
водата да заври и пуснете кус - кус да се вари. През това време разбийте
яйцата, прибавете брашното. Разбъркайте на хомогенна смес. Разбийте млякото и
го добавете към сместа. Щом се свари кус-кусът, прибавете сместа при
непрекъснато бъркане. Така ври 5 минути на тих огън без да се захлупва.
Стопете
бучка масло и пуснете в него щипка стрит джоджен. Сипете в супата, разбъркайте
и свалете от огъня. Може да поднесете арменската супа с малко настъргано
сирене или кашкавал.
0 коментара:
Публикуване на коментар