Риба с
броколи и масло с копър
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
800 г картофи
2 пъстърви
2 лимона
0.5 връзка мащерка
0.5 връзка розмарин
1 глава броколи
сол и черен пипер
зехтин
За
маслото:
75 г меко масло
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и нарежете картофите на
четвъртинки. Варете ги 15 минути в тенджера с подсолена вода. Измийте
почистената пъстърва и я подсушете. Нарежете лимоните на кръгчета и поставете
по 3-4 кръгчета във всяка риба. разпределете в рибите и розмарина, и мащерката.
Поставете пъстървите в дълбока тавичка и ги поръсете със сол и черен пипер.
Добавете прецедените картофи и овкусете и тях със сол и пипер. Полейте с малко
зехтин и печете на 200 градуса 15 минути.
Накъсайте броколито на розички и
ги пуснете в тенджера с вряща подсолена вода за 4-5 минути. Прецедете броколито. За овкусеното масло
използвайте меко масло, на стайна температура. Нарежете на ситно копъра и
чесъна и ги добавете при маслото. Разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и черен
пипер и отново разбъркайте.
Сервирайте печена пъстърва с
картофи и броколи, върху които сте сложили по бучица от овкусеното масло.
0 коментара:
Публикуване на коментар