Шарена лесна торта с готови рула
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
2-3 шоколадови рула
2-3 шоколадови рула
1 кофичка заквасена сметана - 400
гр.
1 коф. течен шоколад Финети - 200гр.
1 пак. желатин
1 опаковка обикновени бисквити - около 300 гр.
1 каф.чашка конфитюр по избор (ягода, малина, горски плодове или др.)
50 гр.ядки (орехи/лешници)
1 опаковка готов крем за бисквитена торта
1 коф. течен шоколад Финети - 200гр.
1 пак. желатин
1 опаковка обикновени бисквити - около 300 гр.
1 каф.чашка конфитюр по избор (ягода, малина, горски плодове или др.)
50 гр.ядки (орехи/лешници)
1 опаковка готов крем за бисквитена торта
1 л.прясно мляко за крема
1 каф.чашка за потапяне на
бисквитите
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ
На дъното на кръгла купа поставяте
обикновено кухненско фолио, за да обърнете тортата по-лесно. Нарязвате рулата
на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на купата, плътно
едно до друго. Разбивате сметаната с течния шоколад с помощта на миксер.
Разтваряте желатина, като внимавате да не заври (на водна баня или в
микровълнова). Добавяте го към сместа със сметаната и шоколада, като бъркате
непрекъснато.
Пригответе крема за бисквитената
торта според указанията на опаковката Изсипете сметановата смес в купата и
отгоре загладете добре. Изсипете конфитюра и отново загладете повърхността.
Бисквитите потопете в малко прясно мляко, подсладено по ваш вкус и ги наредете
върху сладкото. Върху тях изсипете белия крем, като поръсите върху него ядките.
Те разбира се, са по желание и може да ги заместите с още конфитюр, пресен плод
и т.н.
За да има по-голяма стабилност
тортата, добавете за финал още един пласт бисквити, като не забравяте да ги
накиснете в млякото. Оставете тортата в хладилника поне за 5-6 часа, а ако
имате възможност най-добре я сервирайте на другия ден. Обърнете я върху поднос,
като ако сте сложили фолио, самото обръщане става много лесно.
Гарнирате по желание. Аз лично
експериментирах с кремовете, добавките, вида на рулата и всеки път се получава
интересна комбинация. Приготвям и вариант, в който подреждам рулата не в купа,
а във форма за торта с подвижен ринг и отгоре я заливам с глазура (отново по
избор, може и готова).
0 коментара:
Публикуване на коментар