Кростини
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
1 франзела
зехтин
2 домата
листа босилек
листа джоджен
щипка захар
3 скилидки чесън
1 консерва бял
боб
сол и черен пипер
1 шепа рукола
2 слайса панчета
козе сирене
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете франзелата на филийки и
ги подредете в тавичка. Поръсете ги със зехтин и ги запечете на 130 градуса за
8 минути.
В купа смесете нарязани на кубчета
домати с нарязани на ситно босилек и джоджен. Овкусете със сол, черен пипер и
щипка захар. Разбъркайте. Прецедете и измийте боб от консерва и го сложете в
купа. Добавете накъсано парче панчета или бекон и рукола. Разбъркайте.
Намачкайте козе сирене със сол и черен пипер.
Запечените филийки натъркайте с
обелени скилидки чесън. Гарнирайте с различен вид смес от гореописаните.
четвърти вариант за гарниране е с нарязани на четвъртинки пресни смокини,
поръсени с малко мед и балсамов оцет.
0 коментара:
Публикуване на коментар