Конфитюр от
червено цвекло
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
червено цвекло - 2 кг.
захар - 1 кг
лимонтузу - 1 ч.л.
джинджифил - 1/2 ч.л. сух
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете
и настържете червеното цвекло. Разтворете захарта в 2 ч.ч. топла вода и
бъркайте захарния сироп в голям съд на котлона. Добавете настърганото цвекло и
бъркайте. Оставете сладкото да се вари, докато всичко се спои и добре, като
бъркате регулярно.
По време на варенето добавете джинджифил на вкус, а към края може да добавите натрошениорехи по желание. Изключете котлона и разбъркайте конфитюра от червено цвекло. По желание може леко да го пасирате. Разсипете в бурканчета, затворете плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно.
По време на варенето добавете джинджифил на вкус, а към края може да добавите натрошениорехи по желание. Изключете котлона и разбъркайте конфитюра от червено цвекло. По желание може леко да го пасирате. Разсипете в бурканчета, затворете плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно.
0 коментара:
Публикуване на коментар