Мусака с кускус
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
4 стръка магданоз
1 с.л. брашно
150 мл. прясно мляко
2 яйца
30 г краве масло
1 с.л. олио
1 глава лук
100 г кускус сварен
350 г кайма телешка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме
каймата в олиото и малко вода заедно
със ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с магданоза. След
това поливаме свареният кускус с половината от маслото.
В намазана с
масло тавичка изсипваме половината кускус и върху него разстиламе каймата, и
отгоре разпределяме останалият кускус. Заливаме плътно мусаката с добре
разбитите яйца, брашно и мляко. Отгоре поръсваме с останалото масло. Печем
в силна фурна.
0 коментара:
Публикуване на коментар