Пилешка
капама от Банско
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
зеле - 2 кисели зелки
свинско месо - 2 свински пържоли
пилешко месо - 1 цяло пиле
ориз - 400 г
кървавица - 300 г
сланина - 100 г
червено цвекло - 2 глави чекане мариновано
дафинов лист - 2 листа
черен пипер - няколко зърна
копър - няколко семена
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете
цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане "прозрачен". 7-8
листа от зелето се запазват цели, а останалата част се нарязва на парчета.
Зелето, цвеклото и оризът се смесват и се разбъркват. Овкусява се с дафинов
лист, семена копър и няколко зърна черен пипер.
Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат продуктите. Редувайте в гювеча последователно част от зеленчуковата смес, пилето, ред зеленчуци, кървавицата и пържолите, нарязани на парчета. Най-накрая завършете със зеленчуци и похлупете отново със зелеви листа. Отгоре се слагат няколко парчета сланина. Съдът се захлупва и се запечатва с тесто. Пече се на слаб огън около 5-6 часа.
Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат продуктите. Редувайте в гювеча последователно част от зеленчуковата смес, пилето, ред зеленчуци, кървавицата и пържолите, нарязани на парчета. Най-накрая завършете със зеленчуци и похлупете отново със зелеви листа. Отгоре се слагат няколко парчета сланина. Съдът се захлупва и се запечатва с тесто. Пече се на слаб огън около 5-6 часа.
0 коментара:
Публикуване на коментар