Супа с
кафяв боб и печена чушка
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 скилидки чесън
3 глави лук шалот
1 червена люта чушка
1 зелена люта чушка
1 морков
0.5 глава целина
1 с.л. доматено пюре
олио
200 мл червено вино
200 г кафяв боб
1 връзка магданоз
2 стръка розмарин
500 грам варени свински ребърца
сол и черен пипер
4 филии пълнозърнест хляб
1 червена чушка
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ
Изпечете чушката, главите лук и
скилидките чесън, небелени във фурната за 15-20 минути на 220 градуса.
Поставете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио. Нарежете моркова и целината
на кубчета. Задушете ги в тенджера с олио. Добавете доматеното пюре, червеното
вино и толкова вода. Разбъркайте. Нарежете лютите чушки на ситно, като преди
това сте отстранили семките и жилките им. Добавете ги в супата. Следва кафевия
боб от консерва. /Може да сложите и сух боб, който сте накиснали от вечерта и
сте му сменили водата. Тогава добавете с него и 1 л. вода./
Обелете печените зеленчуци.
Нарежете лука и чесъна и ги пуснете в супата, а червената чушка накъсайте. Добавете
стръкчета розмарин и нарязан магданоз. Захлупете и оставете супата да ври на
слаб огън около 15 минути. Разделете варените ребърца едно по едно и ги пуснете в
супата за около 10 минути.
Сервирайте супата със запечен хляб, поръсен с
малко зехтин.
0 коментара:
Публикуване на коментар