Рибни
кюфтенца
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
картофи - 600 г
риба - 250 г сьомга или риба тон от консерва
лимони - 1 бр.
копър - ситно нарязан
брашно - за овалване
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
Измийте
добре картофите, увийте ги във фолио и ги сложете да се запекат във фурна докато омекнат. След това ги
обелете и намачкайте.
Рибата
се посолява и се изпича във фурна, загрята на 180 градуса. След това се накъсва
на малки парченца. Размесва се с картофите, копъра, 1 ч.л. ситно настъргана
лимонова кора и 1 с.л. лимонов сок. Оформят се кюфтенца, които се овалват
в брашното. Слагат се в подходящ съд и се поставят в хладилника за 1 час или
във фризера за 30 минути.
Тиганът
се загрява, слага се мазнина и кюфтенцата се запържват от
двете страни до почервеняване.
0 коментара:
Публикуване на коментар