Пълнен заек с ориз
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
1 заек
400 гр. гъби
500 гр картофи
200 гр. ориз
универсална подправка
бульон
пакетче масло
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
В тиган разтопете
половината масло и запържете гъбите,
след това добавете ориза и
овкусете с универсална подправка.Запържете за 5-6 мин. Разтворете бульона в
топла вода и го изсипете в ориза. Оставете за още няколко минути. Измийте добре заека от вътре и от вън.Намажете
го отвътре с масло и напълнете с 2/3 от ориза. Зашийте го.
Обелете и нарежете картофите.Подредете ги на дъното
на намаслена тавичка. Овкусете с подправки на вкус. Добавете към
картофите и останалия ориз.
В средата поставете заека.Намажете го отгоре с масло, каквото остане добавете
на кубчета към картофите.
Изсипете чаша вода и покрийте с фолио.Печете на 200 градуса докато месото хване златиста коричка, а
картофите са напълно готови.Когато са полуготови по желание може да махнете
фолиото.
0 коментара:
Публикуване на коментар