Салата с
пилешко месо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 парче пилешко филе от свободно отглеждано пиле
4 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
1 връзка репички
0.5 глава салата айсберг
100 г микс от зелени салати
0.5 лимон, сок
1 с.л. горчица
200 мл зехтин
сол и черен пипер
40 г пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземете
пилешко филе с кожа, почистете го от сухожилия. Загрейте тиган и сипете 1 с.л.
зехтин. Изпържете месото от двете страни, като го поръсвате със сор и черен
пипер от всяка страна. Пържете месото до златисто, внимавайте да не стане
прекалено сухо. Увийте главата чесън в парче алуминиево фолио и го
изпечете за 10-15 минути на 200 градуса. Сварете яйцата за 6 минути.
За
дресинга сипете в купа лимонов сок и горчицата, и овкусете със сол и черен
пипер. Налейте зехтина на струйка и разбъркайте. Обелете чесъна и го смачкайте
в купата. Разбъркайте хубаво. Към
дресинга добавете нарязания на едро айсберг и листата смесени видове зелени
листа. Разбъркайте хубаво.
Разпределете зелена слата с дресинг в
чинии. Поръсете с репички, разрязани на половинки и с четвъртинки сварени яйца.
Нарежете пилешкото месо на филийки от по 1 см. и ги подредете върху салатата.
Накрая настържете пармезан.
0 коментара:
Публикуване на коментар