Наденички с
грах и качамак
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За
гарниране:
4 домата
4 стръка магданоз
4 бр. сурова свинска наденица с подправки
300 г замразен грах
1 скилидка чесън
25 г масло
сол и черен пипер
1 щипка прясна мащерка
400 г царевично брашно
1 с.л. свинска мас
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ
Нацепете леко надениците, за да им
изтича мазнината при печенето. Изпечете ги в загрят грил-тиган от всички страни.
В друг тиган разтопете малка
бучица масло. Запържете в него леко силно нарязания чесън, а след това сложете
граха. Овкусете със сол, черен пипер и прясна мащерка.
Направете качамак, като изсипете на струйка царевичното брашно във вряща подсолена вода. Добавете и маста. направете дупки с точилка в сгъстената вече смес и оставете брашното да се изпече за няколко минути.
Направете качамак, като изсипете на струйка царевичното брашно във вряща подсолена вода. Добавете и маста. направете дупки с точилка в сгъстената вече смес и оставете брашното да се изпече за няколко минути.
Сервирайте парче печена наденица с
гарнитура от качамак и грах с масло. Украсете с кръгчета домати и листенца
магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар