Пудинг от сушени сини сливи и сушени кайсии
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2,5 ч.л. лимонов сок
250 г малини
(за соса)
1 пак.
ванилова захар
450 мл. прясно мляко обезмаслено
200 г кайсии
сушени
200 г сливи
сушени, без костилките
6 с.л. захар
15 г масло
4 яйца
6 филии
козунак стар
1 портокал настъргана кора
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме нарязаните на кубчета сливи и кайсии да се
накиснат във вода. Махаме кората на козунака и го нарязваме на парченца.
Разбиваме яйцата на омлет. В дълбока купа смесваме парчетата козунак, разбитите
яйца, млякото, 3 с.л. захар, ваниловата захар и накиснатите плодове с рома.
Смесваме добре с бъркане.
Сместа печем на водна баня (като крем карамел) в малка
тавичка, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме дали се е
изпекъл с нож (около 45-50 минути), който трябва да излезе чист, при пробождане
на пудинга.
Докато пудингът се пече, приготвяме соса от малини,
като смелим малините с миксер и добавим към тях сока от лимона и останалите 3
с.л. захар. Прецеждаме и оставяме в хладилника да се изстуди. Сервираме пудинга
студен, полят със соса от малини.
0 коментара:
Публикуване на коментар