Здравословна
и разнообразна пилешка мусака
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
пилешко месо - 200 г пилешко филе
моркови - 2 големи
лук - 1 глава
яйца - 3 броя(само белтъци)
кисело мляко - 1 кофичка
ориз - 50 г (бял или кафяв)
сол - 5 - 10 г
подправки - универсални, за пилешко филе
подсладител - захар или изкуствен подсладител, стрит на прах, на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязвате
филето на ситно (1см ширина - 1.5-2 см ширина). Настъргвате морковите и лука на
ренде. Смесвате морковите, лука и ориза, добавяте солта и подсладителя.
Обърквате добре сместа, разстилате я в огнеупорна стъклена купа или тава.
Нареждате отгоре нарязаното филе, като отгоре го поръсвате с подправката за
филе.
Не
прекалявайте, за да не стане прекалено солено и също така имайте предвид че
подправката за филе има и сол и др. подправки!
Пълните
с вода или бульон тавата или стъклената купа. Печете до увиране на месото и на
другите продукти.
Разбивате
3-те белтъка и добавяте киселото мляко. С получената застройка заливате и
връщате във фурната, докато се получи добре опечена коричка.
0 коментара:
Публикуване на коментар