Паста с
рикота и прошуто
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 г талятели
4 скилидки чесън
сол и черен пипер
2 с.л. рикота
4 слайса прошуто
8 листа босилек
50 г пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете
пастата във вряща подсолена вода - по 100 г на човек. След това я изцедете
хубаво. Обелете
и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. В тенджера сипете малко олио и
запържете чесъна за кратко. Добавете пастата и разбъркайте хубаво. Овкусете със
сол и прясно смлян черен пипер.
С
помощта на щипка сервирайте пастата под формата на купчинка в чиниите.
Разпределете върху пастата по 1 пълна с.л. рикота на порция. Накъсайте 2-3
слайса прошуто и поръсете по 3-4 листа босилек. Отгоре настържете пармезан.
0 коментара:
Публикуване на коментар